До 30.04 вземете подарък 1/3 от стойността на покупката за Alberta Salotti и Sangiacomo.
Търсене
Close this search box.

Вилата Baxter Lago - безкраен разказ за красотата на Made In Italy

Пред очите ни e Baxter Lago – не като пощенска картичка или продукт на въображението ни, а истински.

Baxter-Lago-870x580-1

Когато говорим за творческите концепции на необикновената италианска марка за дизайнерско обзавеждане Baxter, не може да не отбележим представата им за дом в най-широкото и разбиране, а именно – място, в което се чувстваме защитени, в което живеем, и което ни учи как да го подредим.

Baxter разглеждат домът още и като място за обич, медитация, почивка и игра. И не на последно място – домът е нещо живо, жизнено по свой собствен начин, сякаш е личност, която сме запечатали в него и която знае как да ни призове обратно при себе си.

Всичко това откриваме във вилата Baxter Lago, с изглед към лекия хълмист профил, наблюдаващ езерото Комо. В тази очарователна резиденция от началото на XX век изгледа времето е спряло. Достатъчно е да тръгнете по късата пътека от широки стъпала, обрамчена от дива местна зеленина, за да оставите настоящето зад гърба си и да откриете съвременност, пълна с атракции. Тук новата колекция 2022 на Baxter, заедно с класиката, представя за първи път и градинско обзавеждане.

Ето ни пред входната врата, с козирка от стъкло и желязо, и рисунка с екзотични мотиви. Използваната техника на рисуване с широка четка препраща към природата, подчертава околната среда сякаш я кара да вибрира с чиста енергия. В центъра, като иконом, готов да ни посрещне, са подредени масичката за кафе Fany и две лампи Nuvola от фибростъкло, които имат екзотичен вид на рог, спускат се вълнообразно от тавана и подчертават движението на стаята.

Доминиращите цветове Avio в различни нюанси и карамел сякаш обгръщат в прегръдка. Вдясно е кабинет, а вляво хол с камина. Някои мебели и аксесоари са сред любимите ни – от едната страна бюрото и библиотеката Joni, от другата фотьойлите Barret и Lazybones Lounge в мека кожа, а след това масите за кафе Tebe и Liquid.

Преминаваме спокойно през хола и от там продължаваме към трапезарията. Подът е застлан с килим Himani, уникален в своите ръчно изработени тъкани.

Също толкова уникален е мраморният плот от травертин на масичката за кафе Thalatha или покритията от алпака на трите маси за кафе Allure.

Хроматичната гама, със своите нюанси на синьо, ни кани на терасата, където зеленината и кристалната чистота на природата се пречупват от стъклата на прозорците и ни опиянява с аромата на божури и глициния.

Сърцето, олекотено от толкова много хармония, си позволява още един поглед и едва тогава ни тласка към меката елипса на стълбите, които живописно завършват в открит коридор , с перспектива, чиято панорама разпознаваме.

В тази част на къщата, посветена на уют и почивка, има две спални, трапезария и читалня. 

Тук, с значителните си размери, удивляват леглото Stone по дизайн на Федерико Пери с нови модули в нюанс на синьото, който напомня цвета на небето, и маса Nairobi в цвят „черна пепел“, проектирана от дизайнера Роберто Лазерони.

Терасата е подредена така, че да се насладите на пейзажа и на приятната компания и забавление с коктейли и приятели.

Сядаме на диваните Narciso по дизайн на Studiopepe, налични още като фотьойли и лежанки.

Сетивата се разгръщат. Baxter говори за себе си, провокирайки с материали – гладки, кадифени, и грапави на докосване, и блестящи повърхности, с изследване на формата, с идеята за чиста красота. Това е един вид пътеводител във възможностите да живеем така, както дори не сме мечтали. Има и трети акцент в палитрата за 2022 г., цветът Raisin, който е в хармония ту със земните нотки на шоколадово кафявото, ту с небесните; действа като връзка между мебелите и това, което предстои.

Градинското обзавеждане е иновацията на великите класики и ако решим да се отделим от този оазис, отразяващ се върху гланцовата, неравна повърхност на солидните керамични маси Keramikè, то е само, за да продължим изследването на градината към пристройката, която се използва като специална работна зона или зона за релакс. Потопени в нейната тишина, мислите текат свободно или напълно изчезват, отдадени на медитация.

Отново онази синергична игра между неподвижност и движение, онзи нежен баланс между пространство, предназначено за мислене и открито пространство, в което да се отпуснете. Наоколо са колекциите Himba на Roberto Lazzeroni в нюанси на екрю и слонова кост и Dharma в светло синьо – легла, дивани и фотьойли, характеризиращи се с щедра формална динамика, завършени от меки възглавници от плат и кожа.

Именно от тази най-висока точка нашият поглед се разширява. Пред очите ни e Baxter Lago – не като пощенска картичка или продукт на въображението ни, а реален. Оставяме се да бъдем съблазнени от цялостното изживяване в един безкраен разказ за красотата на Made in Italy.

Обзавеждане на луксозната италианска марка Baxter може да разгледате и поръчате в магазин VERRSUS – Съвършеният Италиански Интериор, София – бул. Симеоновско шосе 120 Е.