Търсене
Close this search box.
Cassina-лого-бял-цвят

Предлага се в магазин 

Cassina-черен-цвят

История на бранда "Cassina"

Cassina се превръща в утвърдено име в мебелната индустрия в Италия, благодарение на сътрудничеството с всепризнати архитекти и закупуването на ексклузивните права за колекцията от мебели LeCorbusier, дело на творилите особено интензивно и успешно през 20-те и 30-те години на ХХ-ти век архитекти, посветили се на дизайна – Le Courbusier, Pierre Jeanneret и Charlotte Perriand – и минимализма.

Минималистичните форми и до днес отличават меката мебел, креслата, масите, столовете и спалните на Cassina. Мебели с изключителен детайл, и леко присъствие, оставащи въздух и пространство в стаите. Мебели, които създават удобство и комфорт, без да се превръщат в главни герои в интериора. Днес компанията работи с редица световни архитекти и дизайнери като – Piero Lissoni, Charlotte PerriandHannes WettsteinPhilippe StarckRodolfo DordoniCarlo ScarpaFranco AlbiniMarcel Breuer и други.

cassina-снимка-01

"Мисъл, изследвания, иновации. Cassina съчетава традиционни умения и превъзходна производителност, прецизно внимание към детайла и страст, уникалност и експериментиране, благополучие и устойчивост."