Магазините ни няма да работят на 02.03 и на 04.03.2024
Търсене
Close this search box.

Марка мебели Kettal -
градински мебели и осветление

Италианска марка “Kettal” работи с едни от най-важните имена на сцената на интернационалния дизайн. Те заедно са допринесли към това което е цялостно, иновативно и уникално като колекция.

Запознайте се отблизо с продуктите на тази престижна марка.

kettal-лого-бял-цвят

Предлага се в магазин 

Видове мебели от марката Minotti

kettal-картинка-02

История на бранда "Кеттал"

Компанията е създадена като семейно предприятие през 1964 година, в Испания, провинция Каталуния в близост до столицата на провинцията Барселона. От 1966 година фирмата работи под търговската марка Kettal, като се специализира в дизайна, проектирането и производството на мебели за открити пространства.

Днес компанията е представена в над 60 страни в света,като има 5 собствени флагмански магазина – в Барселона, Марбея, Париж, Лондон и Маями. Kettal сътрудничи и работи с едни от най-успелите дизайнери на съвремието ни – Patricia Urquiola, Rodolfo Dordoni, Hella Jongerlius, Jasper Morrison и Emiliana Design studio.

Производство на "Kettal"

Производствените предприятия на Kettal се намират на 45 километра от Барселона и всички мебели от колекциите на компанията се произвеждат в Европа. Това дава едно съществено предимство, когато се реализират големи проекти – всичко може да бъде произведено с желаните от клиента размера, като за това не е необходимо дълга и изнурителна кореспонденция с далечни страни. Производството в Европа е, също така, гарант за високо качество и педантична взискателност към всеки елемент на мебелите.

kettal-картинка-01

„Започнах с производството на прости алуминиеви столове за испанския пазар. Сега изнасяме 90% от това, което правим.“, казва Мануел Алорда, на 75 години.