Разпродажба на налични мебели и осветление във Verrsus и Selamore.
Търсене
Close this search box.
Марка мебели Dada - Кухни и други

Предлага се в магазин 

Dada-лого-черен-цвят
dada-картинка-01

Произход на бранда "Dada"

1926 – малка работилница за работа с масивна дървесина е основана от Angelo Garavaglia. 

Петдесетте години –  През 1950 най-възрастният от синовете на Гараваля се се присъединява към бизнеса и променя търговската марка на  “Angelo Garavaglia and sons”, фабрика за мебели. През петдесетте години на ХХ век фирмата укрепва като организира и създава индустриално производство и склад за дрешници, шкафове и кухни.

Седемдесетте години  –  През 1972 управлявана от Gaetano Garavaglia е създадена новата марка DADA за висок клас кухнеско обзавеждане. DADA става логото на новата търговка марка, като старото име “Angelo Garavaglia and Sons” остава в миналото. Започват съвместни проекти със световно известни архитекти и дизайнери като Angelo Cortesi, Georges Coslin, John Offredi, новаторите Italo Lupi, Amilcare Ponchielli, както и с известни рекламни фотографи като Gabriele Basilico, Aldo Ballo and Vittoria Mussolini.

1979 – Dada се присъединява към групата основана от Luigi Molteni. И много скоро компанията заема значимо место сред производителите на качествено кухнеско обзавеждане. Luca Meda проектира и създава разпознаваеми и неподражаеми модели на DADA.

Осемдесетте – През 1987 Dada е наградена със Златен компас (Compasso d’Oro) за кухнята модел Futura проектирана и реализирана съвместно със студио Kairos. Ключов елемент са стенните шкафове, които дори и днес като елемент са сред най-новаторските решения предлагани от DADA. 

Деветдесетте –  През 1994 Luca Meda създава един абсолютно новаторски модел кухня Banco, първата кухня, която се монтира изцяло на стена, без да се необходими стъпки на пода. 

Новото хилядолетие на "Dada"

Новото Хилядолетие – През 2008г. Dada и Armani Casa започват ново партньорство под марката Armani/Dada brand, в най-високия клас кухни и се превръщат в световен лидер в този ценови сегмент.

Второто десетилетие на 21 век – 2015 Групата Molteni&C празнува 80 години от създаването си с изложба в Галерията на модерното изкуство в Милано. Куратор на изложбата е Джаспър Морисън, а графичните дизайни са дело на Studio Cerri & Associati, за първи път прототипи и мебели правени от всички фирми в групата се представят и разказват 80 годишната история на компанията изпълнена с иновации, качество и безценен опит. Тази експозиция се превръща в сърцето на на музея Molteni в Giussano.

2016 – От Април 2016 година, след изключителния успех на гардеробната система Gliss Master, белгийският архитект и дизайнер Vincent Van Duysen е назначен за Арт директор на марките Molteni&C and Dada brands.

Дизайнът и експериментирането винаги са били отличителните белези на кухните Dada. Иновативни както функционално, естетически, така и технологично, те са резултат от интензивни изследвания и тестове, извършени в сътрудничество с архитекти и дизайнери.

Разпродажба на всички налични мебели и осветление!

Само до 06.07.2024г. можете да се възползвате от отстъпки до 50% за налични продукти.