Магазините ни няма да работят на 02.03 и на 04.03.2024
Търсене
Close this search box.

Марка мебели Molteni&C -
гардероби и дрешиници, библиотеки, шкафове, и кафе масички

Италианската марка “Molteni&C” е една от най-важните италиански марки в сектора на дизайнерските мебели. Това е компания, чието производство обединява страстта към красотата, безкрайното преследване на качеството и разпространението на “Made in Italy” по света.

Запознайте се отблизо с продуктите на тази престижна марка.

Molteni&c

Предлага се в магазин 

Видове мебели от марката Molteni&C

И някои водещи продукти ...

molteni&c-снимка-01

История на бранда "Molteni&C"

През 1934 година, Анджело Молтени ( Angelo Molteni) създава в Giussano малко ателие за производство на класически мебели от масив за дома. Скоро, скоро по думите на хората, работилницата му се превръща в един от най-качественит епроизводители. В края на 40-те години ( 1947) броят на заетите работници е вече 60 човека, а производството се стандартизира и механизира в голяма степен. От този момент на сетне Molteni&C  е сред новаторските производители намебелив Италия.

Предчувствайки, че младите архитекти носят новаторски дух и една по-модерна естетика, която обогатена с опита на производителя, неизменно би довела до успех, компанията започва активно да сътрудничи с млади и перспективни дизайнери и в следващите десетилетия успехите следват един след друг. Така Molteni&C преминава трайно от основно ръчно производство към модерно индустриално производство.

Компанията развива трайно сътрудничество и постоянни връзки през годините с архитекти и дизайнери като –  Gio Ponti, Aldo Rossi, Afra and Tobia Scarpa, Luca Meda, Sir Norman Foster, Rodolfo Dordoni, Jean Nouvel, Patricia Urquiola, Ron Gilad и много други. 

Усъвършенстване на Molteni&C

През есента на 1961 г., на 24 септември, Molteni&C e сред компаниите основали мебелното изложение в Милано – Salone del Mobile. Непосредствено след това към компанията се присъединява Luca Meda, ойто има основен принос в цялостната промяна на начина на производство и на продуктовото порфолио на Molteni&C, с него фимата се превръща в производител на модерни мебели за дома, а също така и в един от големите производители в Европа на качествени фурнири.

През 1994 година, като признание на всички нововъведения и технологични промени направини от Molteni&C в мебелното производство компанията е отличена със Compasso d’Oro за цялостен принос. От 2016 година като арт директор по всички колекции на Molteni&C е привлечен и работи белгийския архитект Vincent Van Duycen

"Целта ми не е да бъда перфектен или нормален. Моята цел е да бъда ЦЯЛ.“ - S. A. Molteni