Търсене
Close this search box.

Предлага се в магазин 

История на бранда "FLOU"

В историята на съвременното легло и спалнята 1978 година е повратна. Това е годината, която е основана FLOU – компания с ясна цел пред себе си да разчупи шаблонното разбиране за спалнята и да изгради нова „култура на съня”.

Това е време в което все повече жени в Западна Европа и Северна Америка искат да правят кариера, а не да са домакини, а домът изисква мултифункционални пространства, които д отговорят на нови нужди и на едно основно желание – да се живее в по-голяма свобода и по-високо качество. Така спалнята става по-динамично пространство, разчупва концепцията на вечното бяло и започва да експериментира с цялата палитра от цветове.

Flou е сред пионерите в това ново разбиране за спалнята и пуска леглото Nathalie, по проект на Маестро Вико Маджистрети (Vico Magistretti). В допълнение към новаторската концепция и възможността да се поръча „готово за спане”, Nathalie е изключително практично легло – едно движение на ръката и е готово. Успехът на спалнята Natalie е история, но този модел се възприема като първообраз на всички съвременни модели тапицирани легла, превърнали се в последствие в самостоятелна група мебели – меки, тапицирани, сменяеми тапицерии, които се перат, място в което белите чаршафи и покривка за спалня за заменени от пъстроцветни завивки.

Идентичност на бранда "FLOU"

Кредото на компанията не се е променило – да се проектират и произвеждат отлични спални, с цел да подобряват комфорта и качеството на сън и живот.

В портфолиото на Flou има над 50 модела спални – от единични легла до размер king-size, от дивани с функция за сън до такива подходящи за студия и мансарди, използват се палитра от материали – текстил, естествена кожа, масивно дърво, гьон и др. 

Flou също така произвежда абсолютно всички аксесоари необходими за качествен сън – матраци, възглавници, подматрачни рамки електрически и обикновени, а така също и пълната гама от спално бельо – чаршафи от най-качествен екологично чист памук и завивки с различни пълнежи от гъши пух до олекотени синтетични завивки – като тези колекции се обновяват всяка година.

Компанията предлага и всички мебели допълващи зоната на спалнята – гардероби, нощни шкафчета, настолни и наземни осветителни тела, скринове, бюра и тоалетки, огледала, библиотеки.

Днес Flou е лидер в този сегмент и от най-добър производител на легла вече е всепризнат в света най-добър специалист в спалните. Колекциите на Flou могат да се видят в най-добрите магазини в Италия и по целия свят.