Разпродажба на налични мебели и осветление във Verrsus и Selamore.
Търсене
Close this search box.
марка-FLOS

Предлага се в магазин 

Водещи продукти на марката FLOS

Flos-снимка-01

История на бранда "FLOS"

FLOS, което от латински означава „цвете“, разцъфва от една брилянтна идея за създаване на продукти, започвайки с крушка, които да променят начина на живот на хората, както на италианския, така и на външните пазари.

Дино Гавина и малкото производствено съоръжение на Айзенкейл в Мерано вече са създавали мебели в сътрудничество с дизайнери като Ахиле и Пиер Джакомо Кастильони, Афри и Тобия Скарпа. Но в началото на 60-те години Гавина се убеждава, че е дошло времето за създаване на нови лампи.

Използвайки, замислена в САЩ и тествана в Айзенкейл за лампата Cocoon, братя Castiglioni и дуетът Scarpa създават лампи като Taraxacum или Fantasma, последвани от много други красиви и изненадващи лампи.

Така, от първия ден, Flos преоткрива идеята за изкуственото осветление.

Идентичност на марка "FLOS"

FLOS може да се похвали с каталог, пълен с емблематични лампи, създадени от легендарни имена в историята на дизайна като: Achille и Pier Giacomo Castiglioni, Philippe Starck, Antonio Citterio, Piero Lissoni, Marcel Wanders, Konstantin Grcic, Jasper Morrison, Patricia Urquiola, Ron Gilad, Ronan и Erwan Bouroullec, Michael Anastassiades, Vincent Van Duysen, Nendo, Formafantasma и много други.

flos-картинка-002

„Опитвах се да разбера как да инжектирам различен дух в това, което се смята за чисто функционално и техническо“, казва главният изпълнителен директор на FLOS Пиеро Гандини от Soft Architecture, най-новата гама от световния производител на осветление.