Търсене
Close this search box.

Ново, вдъхновяващо преживяване с колекцията 2021 на MINOTTI

Стилистичната тема в настроението на колекцията предлага нов, съвременен поглед върху духа от средата на миналия век – нещо средно между рационализъм и брутализъм, вдъхвайки на широката гама от интериорни мебели съвременно звучене и отличителна елегантност.

Главен герой в новата колекция на престижния италиански производител MINOTTI е дивана Roger, дизайн на самия Родолфо Дордони.
Колекция 2021 включва също диван, кресло и трапезарни столовете Belt, създадени от същия дизайнер, колекциите Lido по дизайн на GamFratesi, и Brasilia и Superquadra, създадени от Marcio Kogan / studio mk27.

Диванът Roger – система за сядане, специално подредена за всяка конкретна среда, е резултат от отворен дизайн, създаден с въображение и персонализиран със стил. Космополитен и проектиран да отговори на многобройните интериорни изисквания и желания за ползване, еклектичният му характер му позволява да се вписва в различни вкусови категории и да предложи безброй дизайнерски решения.

Roger е проектиран от известния италиански дизайнер Родолфо Дордони и е разработен в сътрудничество с Minotti, чийто отличителен отпечатък откриваме в меките му обеми, изисканата тапицерия и майсторската изработка.

Вдъхновение за колекцията Belt, също дело на Родолфо Дордони, е идеята за колан, който очертава профила на дивана или креслото, опасва го, и се закопчава в предната част на седалката чрез труден и прецизен процес на изработка. 

Семейството Belt включва диван, кресло с табуретка, малко кресло и трапезарен стол.

Бразилският дизайнер Марсио Коган от studio mk27 е разработил колекцията мебели Superquadra, която включва контейнери за съхранение на вещи, маси, пейки и кафе масички в цвят тъмно кафяв палисандър Сантос. Мебелите се отличават с чисти геометрични форми, които подчертават сложните комбинации от материали и създават изискан контраст между дърво, боядисан алуминий, мрамор и тапицирани детайли.

Всички мебели в колекцията са изработени от едни и същи материали, а пропорциите им са вдъхновени от елегантния рационализъм и отличителен стил на архитекта Марсио Коган.

Проектиран от италиано-датското дуо GamFratesi, креслото Lido е като удобно гнездо, подобно на кошница, с кръгла седалка. Дизайнът на креслото, вдъхновен от 50-те години на миналия век, е изобразен в обгръщаща седалка, поставена върху X-образна скулптурна основа или върху дървени крака. Семейството Lido се допълва от трапезарен стол и различни кафе масички.

Колекцията 2021 на MINOTTI е богата и разнообразна. Затова лесно се адаптира и към света на работните пространства чрез новата Studio Collection, подходяща за работна среда като кабинети, заседателни зали и фоайета. Тази нова посока, поета от марката и предназначена за последващо бъдещо развитие, откриваме в два проекта на Марсио Коган от studio mk27 – Linha Studio, Daiki Studio, както и в масата Superquadra, подходящо интерпретирана за ползване в работна среда.

Като еволюция на трапезарната масата, проектирана от Marcio Kogan / studio mk27 през 2020 г., бюрото Linha Studio се предлага в пет размера, от персонално бюро до бюра за кабинети с по-големи размери. Визуално, рамката на бюрото изглежда изключително лека и ефирна, очертавайки просторна зона за работа. Две чекмеджета от лявата страна допълват елегантния дизайн на бюрото.

Вдъхновен от многобройни пътувания на дизайнерите до Япония, седалката на стола Daiki вече се предлага в офис версия. Изработен чрез специална техника за обработка на дървото, извитата форма на креслото осигурява плътно прилепване на възглавницата към нея. Daiki Studio се предлага в пет версии, всяка проектирана за различни приложения и функции.

Със своята отличителна комбинация от великолепно творчество, въображение и постоянни, внимателни технологични изследвания, творческият отдел на Minotti Studio е създал разнообразие от кожи и материи, които изцяло изразяват настроението на дизайнерските произведения в колекцията 2021. Новата колекция от текстил и кожа, създадена специално за компанията, има за цел да добави още повече стойност към артистичната изработка и към модерен дух на мебелите.

Разгледайте новата колекция 2021 на MINOTTI в магазин VERRSUS, бул. Симеоновско шосе 120Е.