Търсене
Close this search box.

"ЗА" професионалния интериорен дизайнер

С професионален интериорен дизайнер ще останеш доволен, щастлив и горд от постигнатия интериор на дома, като същевременно ще минимизираш главоболията по пътя.

MY LIFE, MY STYLE | CALLIGARIS

 

Когато хората обмислят да наемат професионалист по интериорен дизайн за първи път, те често не знаят какво да очакват. В телевизионните предавания нещата изглеждат така, сякаш дизайнерите са фокусници. Това създава илюзията, че проектирането, закупуването и изпълнението на визия може да се случи за един ден. Или, че концепциите са почти без пари и че тези професионалисти не правят нищо друго, освен да пазаруват, да предизвикват драма и да прекарват времето си в харчене на парите на клиентите. Звучи като добро забавление, но не е вярно.

В утвърдената дизайнерска индустрия, това е сериозен бизнес. Професионалистът в интериорния дизайн често е частично творец, частично ръководител на проекти, а понякога дори и психотерапевт – помага на клиентите си да опишат мечтания дом и да го реализират, като същевременно ги води през проблематиките от началото до края.

Ето някои съществени причини, поради които си заслужава да повериш проекта си, независимо дали е голям или малък, на професионален интериорен дизайнер.

Дизайнерът те държи близо до реалността
Прекрасно е да имаш големи мечти за твоя дом, но също така е важно да имаш и добра представа за възможностите си. Професионалистът ще те приземи по отношение на желанията ти и ще те предупреди за потенциални проблеми, преди да започне каквато и да е работа или покупка. Това гарантира постижими планове в рамките на предвидения бюджет.

Трапезарна маса CARTESIO | CALLIGARIS

 

Дизайнерът вижда потенциала
Дизайнерите виждат не само ограниченията, но и възможностите. Лесно се възприема визуализация за мебели или функционално оформление на пространството, мислейки си, че няма други опции. Но тренираните очи ще видят възможности, за които не си се сетил. Независимо дали планираш ново обзавеждане, основен ремонт или просто освежаваш стила си, с професионален дизайнер ще постигнеш най-доброто от дома си.


Дизайнерите могат да ти спестят пари
Да, въвеждането на професионалист може да ти спести пари. Въпреки че интериорният дизайнер може да предотврати скъпи грешки, той все още е смятан за лукс. Редно е да се приема като инвестиция при подреждането на дома, в който ще живееш с удоволствието и радост години наред.


Дизайнерите говорят много езици
Някои професионалисти в областта на дизайна наистина говорят чужди езици, но всички говорят език, с който ти може да не си наясно – езика на инженерите, изпълнителите и техническия персонал. Комуникацията е ключова при всеки дизайнерски проект и грешки се случват, когато на пръв поглед прост разговор или желание са тълкувани погрешно от едната или от двете страни.
Опитният професионалист знае как правилно да предаде идеите и желанията на клиента си на съответните търговци и доставчици, с подробни чертежи, документация и последващи действия, за да се увери, че мечтания дизайн не се губи в превода.


Правилните чертежи и визуализации ще гарантират, че избраните мебели ще си дойдат на мястото и в добри пропорции, така че да не налага да ги връщате и да започвате отначало.

Професионалистите разполагат и с широк набор от каталози, мостри и материали, предварително избрани от техните любими доставчици. Доверен дизайнер със знания и вкус значително ще опрости процеса на разглеждане на материали и довършителни работи, като ви покаже най-доброто от най-доброто, а не огромен набор от опции.

Повечето дизайнери имат достъп до ексклузивни продукти, цветове на бои, хардуер или други идеи, които са използвали преди и знаят, че работят добре. Тези препоръки от опитен професионалист са безценни.

Диван CARRE | CALLIGARIS

 

Дизайнерите мислят творчески
Лесно е да влезеш в магазин, да купиш комплект мебели от шоурума, да го доставят до дома ти, да го подредиш и готово. Но дали това ще бъде твоето уникално пространство? Интериорният дизайнер мисли креативно за твоя дом и предлага решения и идеи, за които ти не би се сетил.

Дизайнерите напипват „УАУ“-ефекта
И накрая, стигаме и до причината, поради която хората често започват с проект за интериорен дизайн – ефекта „УАУ“. Професионалистът в дизайна ще помогне да се добавят ключови елементи, като например мащаба на осветително тяло, комбинацията от различни метали, тона и покритието на красив под от твърда дървесина, по-тъмен нюанс на боя за стена, щедро оформения килим, подходящите уреди, и перфектните произведения на изкуството.

Легло MIES | CALLIGARIS

Имайки предвид казано до тук, работата с интериорен дизайнер при обзавеждане на дома ще има осезаемо и забележимо по-ефектни резултати, отколкото можеш да си представиш.

Ако ви предстои обзавеждане на дома или подмяна на интериора, и все още не сте избрали интериорен дизайнер, на когото да доверите идеите си, елата в магазини Selamore. Нашите професионалисти с радост ще ви изслушат и ще ви помогнат да подберете най-подходящото обзавеждане сред богатия набор от реномирани италиански производители, които Selamore представя ексклузивно в България.