Търсене
Close this search box.

Ronan and Erwan Bouroullec

Съвременни дизайнери

Биография

Ronan и Erwan Bouroullec са френски дизайнери родени в началото на 70-те. И двамата учат в Национално училище по декоративни изкуства в Париж и Училище по изящни изкуства в Сержи – Понтоаз.

Още след завършването си Ронан започва самостоятелна работа, а малко по-късно към него се присъединява и брат му Ерван. Студиото им работи за много от най-известните марки за мебели и аксесоари, както и битова електроника в света – Artek, Alessi, Axor Hansgrohe, Cappellini, Established & Sons, Flos, Hay, Kettal, Kvadrat, Kartell, Glas Italia, Ligne Roset, Magis, Iittala, Mattiazzi, Mutina, Nani Marquina, Samsung и Vitra. Много от техните дизайни са в постоянните изложби на световни музеи за изкуство в Париж, Лондон, Ротердам, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анжелис и др.

Подобно на много изявени имена от френската архитектурна и дизайнерска школа и работата на братята Bouroullec се отличава с характерния поглед в бъдещето и опит за предугаждане на нуждите на идващия нов потребител. Затова и проектираните от тях мебели и предмети се отличават с дискретно очарование и присъствие, допълващ изчистения функционализъм.