Разпродажба на налични мебели и осветление във Verrsus и Selamore.
Търсене
Close this search box.

Rodolfo Dordoni

Съвременен дизайнер

Биография

“Днес предметът отива отвъд смисъла на колекцията, той определя атмосферата, стила и средата, в които се чувстваме удобно.” Rodolfo Dordoni

Роден в Милано през 1954 г. Родолфо Дордони завършва архитектура през 1979г.

В продължение на 10 години от 1979 до 1989 г. работи за Cappellini International като художествен декоратор на експозициите, както и като координатор на всички събития, отнасящи се до имиджа и представянето на компанията.

Rodolfo Dordoni притежава изключително разнообразно и богато портфолио от продукти с различна типология и предназначение – лампи за частни и обществени интериори, различни видове мебели – спални, мебели за спалня, мека мебел и кресла, стенни системи и библиотеки, кухни, аксесоари за бани килими и други. Родолфо Дордони е работи като художествен директор и дизайнер по колекциите на редица световно известни марки за мебели и осветителни тела като Artemide (колекцията от стъкло), Cappellini (от 1979 до 1989), Fontana Arte ( ексклузивно за колекцията за мебели), Foscarini ( осветителни тела), Minotti ( художествен директор на марката от 1998) и Roda (от 2006).

Дори и сега, той има активни творчески проекти с различни компании като само някои от тях са: Artemide, Cassina, Dornbracht, Driade, Emu, Ernestomeda, Fiam Italia, Flos, Flou, Fontana Arte, Foscarini, Jab, MatteoGrassi, Minotti, Molteni, Moroso, Olivari, Pamar, Roda, RB Rossana, Sambonet, Serralunga, The Rug Company, Venini.

Родлфо Дордони основава студиото Dordoni Architetti в сътрудничество с архитектите Alessandro Acerbi и Luca Zaniboni, с които работи съвместно дълги години, като се занимават както с проекти, така и с архитектурни планировки, и интериорен дизайн, на различни места в целия свят. Те проектират частни домове, жилищни комплекси, индустриални, търговски и офис площи, магазини и шоуруми, ресторанти, хотели, а така също и множество експозиционни щандове за изложения на фирми с разнообразни предмети на дейност.

Разпродажба на всички налични мебели и осветление!

Само до 06.07.2024г. можете да се възползвате от отстъпки до 50% за налични продукти.