Търсене
Close this search box.

Изборът на подходящи маса и столове за трапезария

Трапезарията може да бъде форма на изразяване във вашия дом.

Маса CARTESIO | Столове MEDITTERANEE | CALLIGARIS

 

Трапезарията може да бъде форма изразяване във вашия дом. Това е мястото, където семейството и приятелите се събират, където се сервират специални ястия и се създават нови спомени.
Така че, ако нямаш търпение да съживиш трапезарията си и да придадеш дизайнерска любов на тази част от дома, то сега е идеалното време да започнеш такъв проект!

Намирането на перфектната маса за хранене не е като разходка в парка. Има маси за хранене с различни форми и материали, които варират драстично от функционалност до привлекателност. Ето защо изборът на подходящите мебели наистина зависи от вашето жилище, възможности и лични предпочитания. Тук работата с интериорен дизайнер може да свърши чудеса. Същото важи и за избора на подходящите столове за хранене. Столовете за хранене са съществена част от обзавеждането и подредбата на трапезарията. След като намерите мечтаната маса за хранене, столовете може да ви изглеждат с по-нисък приоритет. Изборът на подходящи места за сядане обаче има основен ефект върху цялостната естетика на вашата трапезария, така че столовете за хранене също са важна част от дизайна.
Ето няколко съвета как да избереш правилната маса и столове за новата ти трапезария.

Разбери от какво се нуждаеш
Първо и най-важно е да си изясниш как ще използваш помещението за хранене и на какви изисквания трябва да отговаря. Прекарвате ли много време в трапезарията, наслаждавайки се на приятни семейни моменти? Или инвестираш с цел отдаване под наем? Или просто търсиш комфорт?
От практична гледна точка, изборът на голяма правоъгълна маса като трапезната маса OMNIA на реномирания италиански производител CALLIGARIS с очарователните тапицирани столове ETOILE, може да е най-идеалният, особено ако стилът и комфортът са вашият приоритет.

Маса OMNIA | Столове ETOILE |CALLIGARIS

 

Разбери какво искаш
Това е вълнуващата част, в която можеш да започнеш да мислиш кой стил отговаря на твоята същност.
Дали предпочиташ по-традиционния стил, в койтоо столовете за хранене да съответстват на цвета и стила на масата за хранене? Или си готов да се отдалечиш от конвенционалния подход и да добавиш малко контраст между масата за хранене и столовете? А може би искаш да запазите по-свеж вид със семпл дизайн? Независимо от стила, който имаш предвид, важно е да знаеш какво те възхищава преди да се впуснеш в разглеждане на всички възможности, защото това може да бъде доста натоварващо.

Избери правилната трапезарна маса
Правоъгълната форма
Не е изненадващо, че традиционната правоъгълна маса за хранене има най-висока популярност. Това е универсална, функционална и практична форма и в зависимост от размера може лесно да побере между шест и дванадесет души. Това е идеалната маса за събирания, коледно време, рождени дни и всякакви други социални събития. За такива случаи масата е добре да бъде разтегателна. Стандартно масите се разтягат с допълнителен плот, в цвета на основния, на размери кратни на 60 – например купувате си маса 160 и тя се разтяга до 220 cm. А най-хубавото е, че при разтягане краката на масата остават винаги в края. Така има удобно място за всички.

Маса SILHOUETTE | Столове SCANDIA

Маса CARTESIO | Столове TOSCA

Красивите трапезни маси SILHOUETTE и CARTESIO на CALLIGARIS ще осигурят на трапезарията ви перфектната комбинация от италианска елегантност, не остаряващ с времето дизайн и високо качество. Комбинирайте съответно с столове SCANDIA или TOSCA.

Кръгли маси
Кръглите маси са идеални за по-малки стаи, тъй като заемат по-малко място и са по-лесни за придвижване. Те са също толкова елегантни, колкото и правоъгълните маси. Може да имат един централен крак, позволяващ столовете да се поберат около масата и да настаниш гостите си удобно, или друг дизайн на краката.
Италианците CALLIGARIS предлагат разнообразни варианти на кръглата маса, в зависимост от дизайна на краката.

Стройна, елегантна и семпла, трапезарната маса BALANCE задоволява всякакви практични и естетични нужди и може да се адаптира към различни жилищни контексти, битови условия и обществени или търговски пространства. Въпреки малката контактна площ между носещия крак и основата, масата е изключително стабилна благодарение на добре пресметнатата на тегло метална основа.

Маса BALANCE | CALLIGARIS


Масата BALANCE е комбинира на с ефирните столове VELA.

VELA е ергономичен, удобен, цветен и функционален стол с изчистен и конвенционален дизайн. Металната основа с 4 крака е съчетана със седалка от полипропилен, лесно приспособима към всякакъв тип пространство – дом, офис или заседателна зала.

ICARO е маса с керамичен плот и основна конструкция, състояща се от три части фурнировано дърво с дебелина 40 мм., които елегантно закотвят тази неразтегаема кръгла маса към пода.

Масата ICARO е комбинирана със столове FOYER. Този тапициран стол излъчва усещане за комфорт, кани ви да потънете в него и да се отпуснете.

И не на последно място, насладете се на процеса на избор на перфектната маса за хранене и столове!

Ако искате да имате повече насоки и вдъхновение за намирането на подходящото обзавеждане за вашия дом, консултирайте се с професионален интериорен дизайнер. Елате в магазини SELAMORE, където нашите опитни професионалисти с радост ще подготвят проект и ще ви дадат безценни съвети за обзавеждане.