До 30.04 вземете подарък 1/3 от стойността на покупката за Alberta Salotti и Sangiacomo.
Търсене
Close this search box.

Нова колекция градинско обзавеждане от GERVASONI 1882

За пръв път архитекти и дизайнери от различен произход си сътрудничат с Gervasoni, за да създадат колекции, които обхващат широка гама от света на градинското обзавеждане.

Колекция JEKO

Използването на традиционните материали за употреба на вън, както и най-модерните такива, които да устоят както на метеорологичните фактори, така и на времето, правят възможно създаването на продукти и колекции, които могат да взаимодействат помежду си, за да създадете без никакви стилови ограничения своята градинска обстановка.

Колекцията градинско обзавеждане на GERVASONI 1882 е резултат от внимателен подбор на естествени материали, обработени с експертни ръчни умения и иновативни технологии. Продуктите се адаптират към различните стилове – от най-градската и съвременна среда до най-изисканата или до изцяло заобиколената от природа.

GUNA – дизайн на Chiara Andreatti

Chiara Andreatti проектира колекцията градински мебели GUNA, състояща се от килими, шезлонги, възглавници и маси за кафе със силно мултиетническо вдъхновение. GUNA е санскритски термин, означаващ „енергия, която обгръща всичко“, от индоевропейския корен gere, „обвиване“, използван за обозначаване на нишка за направата на тъкано въже. Името предава дълбоко значение на колекцията – тъкани материи, плетки и текстури, както и вдъхновения, взаимоотношения и култури. Всичко това е в основата на проекта на дизайнера.

Килимът Guna е изработен с изисканата техника на занаятчийските плетива, пренесена на индустриалните станове.

Много фина, полипропиленова прежда в два контрастни цвята е изтъкана, за да се превърне в килим, наличен в две версии – една с монохромна текстура на райета и друга, по-декоративна версия.

Guna се предлага в три цветови варианта, син, червен и естествен, и е подходящ както за закрито, така и за открито.

Традиционно индийско легло – charpoy, ниско и просторно, е пресъздадено от Chiara Andreatti чрез използването на морски въжета в натурално, червено и синьо, заплетени ръчно към рамката от дърво Iroko. Дървото е специално обработено за употреба на открито. Върху леглото са поставени подходящи за сядане възглавници. Пространството е завършено от ниски маси Guna в бяло и синьо, с кръгъл плот и скулптурна основа.

ECO – дизайн Elena Sanguankeo, 2021 г.

Вибрации, звуци и цветове, елементи, натоварени с внушения, които се отличават в естествената среда. Всичко това вдъхнови итало-тайландската дизайнерка Елена Сангуанкео при създаването на нейната колекция килими за открито ECO. Проектът е резултат от задълбочено проучване, проведено от компанията съвместно с дизайнера. Първоначално килимите са проектирани и изработени на ръчен совалков стан, преди да бъдат разработени на радикално адаптиран промишлен стан за създаване на шарки със занаятчийски вид.

Елена Сангуанкео пренася целия си опит от света на висшата мода в колекцията Eco, тъчейки различни прежди, цветове и шевове, създавайки три версии: Зелен контраст, Бял контраст и Естествен контраст, включващи жълто и зеленика синьо букле, придружено от меланжирана лента в земен цвят. Синтезът на традиция и иновация е осезаем и в избора на материали – юта и пропилей са подходящи за употреба на открито и са водоустойчиви. Колекция от свежи, леки и транспортируеми килими, които определят външните площи, вибриращи със заобикалящата природа.

BRISE – дизайн Federica Biasi

Приветливостта на открите площи е ключът към една от колекциите на Federica Biasi. Brise, буквално бриз, има за цел да ни върне към онова приятно усещане, което прави бризът лятната жега по-поносима, за да се насладите на почивката на открито и на щастливите и безгрижни моменти. Жива колекция, елегантна и вълнуваща, напомняща Art Nouveau, флорална, с декоративни линии, вдъхновени от природата, за да хармонират с нея.

Колекцията се състои от кръгли маси с цилиндрични основи и преносими плотове, предлагани в различни размери и височини и в палитра от динамични цветове – червено, кремаво и синьо. Масите се предлагат и с основи от неръждаема стомана в три цвята – бял, червен и сив.

JEKO – дизайн Paola Navone

Очарованието на екзотичното настроение вдъхновява колекцията JEKO, проектирана от Паола Навоне. Всички продукти от колекцията Jeko имат рамка, изработена от ECOTeak – материал, който се получава при повторно използвани греди и елементи от тиково дърво, възстановени след разрушение (одобрено от местните власти) на традиционни домове, изработени от дърво на остров Ява, в Индонезия . Възстановените елементи се изрязват по размер, ремонтират се с рециклирана дървесина, сглобяват се и се шлифоват, за да се подчертае оригиналната жилка. Накрая се полират на ръка с конопени кърпи и дървени стърготини.

Колекцията Jeko, отличаваща се с продукти в колониален стил, се разраства със серия от трапезни маси и шезлонги с различни височини с рамка от ECOTeak и правоъгълни или кръгли плотове от бял мрамор от Карара, фотьойл, шезлонг и шезлонг с накланяне. Продукти, в които естествената красота на възстановената дървесина е подобрена, а не скрита, тъй като това е ключовата сила на цялата колекция.

Мебели на престижната марка Gervasoni 1882 може да разгледате и поръчате в магазин VERRSUS, бул. Симеоновско шосе 120 Е, в София.

Преминаваме спокойно през хола и от там продължаваме към трапезарията. Подът е застлан с килим Himani, уникален в своите ръчно изработени тъкани.

Също толкова уникален е мраморният плот от травертин на масичката за кафе Thalatha или покритията от алпака на трите маси за кафе Allure.

Хроматичната гама, със своите нюанси на синьо, ни кани на терасата, където зеленината и кристалната чистота на природата се пречупват от стъклата на прозорците и ни опиянява с аромата на божури и глициния.

В тази част на къщата, посветена на уют и почивка, има две спални, трапезария и читалня. 

Тук, с значителните си размери, удивляват леглото Stone по дизайн на Федерико Пери с нови модули в нюанс на синьото, който напомня цвета на небето, и маса Nairobi в цвят „черна пепел“, проектирана от дизайнера Роберто Лазерони.

Сетивата се разгръщат. Baxter говори за себе си, провокирайки с материали – гладки, кадифени, и грапави на докосване, и блестящи повърхности, с изследване на формата, с идеята за чиста красота. Това е един вид пътеводител във възможностите да живеем така, както дори не сме мечтали. Има и трети акцент в палитрата за 2022 г., цветът Raisin, който е в хармония ту със земните нотки на шоколадово кафявото, ту с небесните; действа като връзка между мебелите и това, което предстои.

Градинското обзавеждане е иновацията на великите класики и ако решим да се отделим от този оазис, отразяващ се върху гланцовата, неравна повърхност на солидните керамични маси Keramikè, то е само, за да продължим изследването на градината към пристройката, която се използва като специална работна зона или зона за релакс. Потопени в нейната тишина, мислите текат свободно или напълно изчезват, отдадени на медитация.

Отново онази синергична игра между неподвижност и движение, онзи нежен баланс между пространство, предназначено за мислене и открито пространство, в което да се отпуснете. Наоколо са колекциите Himba на Roberto Lazzeroni в нюанси на екрю и слонова кост и Dharma в светло синьо – легла, дивани и фотьойли, характеризиращи се с щедра формална динамика, завършени от меки възглавници от плат и кожа.

Именно от тази най-висока точка нашият поглед се разширява. Пред очите ни e Baxter Lago – не като пощенска картичка или продукт на въображението ни, а реален. Оставяме се да бъдем съблазнени от цялостното изживяване в един безкраен разказ за красотата на Made in Italy.

Обзавеждане на луксозната италианска марка Baxter може да разгледате и поръчате в магазин VERRSUS – Съвършеният Италиански Интериор, София – бул. Симеоновско шосе 120 Е.