Търсене
Close this search box.

Michael Anastassiades

Съвременен дизайнер

Биография

Michael Anastassiades е съвременен дизайнер роден в Кипър и със студио в Лондон. През 1994 година стартира собствено студио, и с работата си по различни проекти открива съвременния смисъл на културата и естетиката, чрез комбинация от продукти, мебели и пространствен дизайн. Разположен в невидимата граница между изящното изкуство и дизайна, неговите творения са повод за разговор, участие и споделяне.

Той създава предмети с минималистична форма, земни, за ежедневна употреба, но пълни с живот, което мнозина не очакват. Продукти с дизайн на Михаел Анастасиадес са в постоянните изложби на музеи по целия свят – Museum Of Modern Art в New York, музеите Victoria и Albert и Crafts Council в Лондон, FRAC Centre в Орлеан Франция и музеяр MAK във Виенаa.

Някои от последните му изложби включват Time And Again в Geymüllerschlössel/MAK във Виена, „To Be Perfectly Frank“ в Svenskt Tenn в Стокхолм, „Norfolk House music room“ във Victoria & Albert museum в Лондон, Кипърското председателство в Европейския парламент в Брюксел и в Atelier Jesper Brussels. Michael Anastasiades работи по проекти за дизайн за някой от водещите в света фирми в различни области – Flos, Puiforcat, Lobmeyr и Svenskt Tenn.

През 2007 година основава компанията Michael Anastassiades, която произвежда негови уникални продукти – колекция от осветителни тела, мебели, бижута и аксесоари.

Философията на студиото е посредством продължителни проучвания и търсения да постигне неподвластен на времето дизайн с изключителна идентичност. Михаел Анастасиадес учи строително инженерство в Лондон в Imperial College of Science Technology and Medicine, а след това получава магистърска степен по индустриален дизайн в Royal College of Art.