До 06.06 вземете подарък 1/3 от стойността на покупката за Cattelan и Royal Botania.
Търсене
Close this search box.

LAGO обзавежда къща в долината на слънцето Аризона

Двама млади творци и тяхната концепция за живот – между новаторството и футуристиката.

ДВАМА МЛАДИ ТВОРЦИ И ТЯХНАТА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ЖИВОТ – МЕЖДУ НОВАТОРСТВОТО И ФУТУРИСТИКАТА

Адам Лонг, творчески директор, и Сесили Бресън, гримьор, са млада двойка, избрала да превърне тази къща в свой дом. Той се намира във Финикс, Аризона, в един от кварталите, свързващ града и великия простор. „Оттук – обяснява Сесили – можем да възприемем както пионерския дух на Аризона, така и съвременните му настроения. При обзавеждането на къщата заложихме на топли нюанси и естествени материали, за да създадем хармонични, привлекателни пространства. Дизайнът LAGO прави връзка между творчеството на Финикс и мястото, където живеем. За нас домът ни е интимно място, но също така и място за споделяне. Важно е да умееш да слушаш и да откриваш новите възможности. “

Мебелите LAGO са с изчистени линии и уникален дизайн, отразяващи пътя на преминаване през забавните моменти с приятели към интимните преживявания в уединение и учене. Това e една, изпълнена с нюанси покана за изследване и преоткриване на вътрешното пространство по съвсем нов начин.

ЕСТЕСТВЕНА СВЕТЛИНА И МОДЕРНО ДИЗАЙНЕРСКО ОБЗАВЕЖДАНЕ В ХАРМОНИЧНО ЖИВО ПРОСТРАНСТВО

Топлото слънце на Аризона се филтрира през големите стъкла на прозорците, насочвайки вниманието към декоративните и архитектурни особености на дома. Сред тях е внушителна окачена библиотека, поддържан от стъклени панели. Този модул е не само част от обзавеждането, но и архитектурен елемент, който деликатно и елегантно разделя пространството, в композиция, вдъхновена от емблематичните скалисти върхове на Monument Valley.

Дизайнерското измерение и различните нюанси, използвани за диваните и за стенните модули, засилват усещането за свързаност между вътрешното пространство и външния пейзаж. Приемствеността, предадена като усещане на цялото жилищно пространство, го превръща в прави топло и привлекателно място. Този хол, с функционален и гъвкав дизайн, се е превърнал в място за приятно прекарване на свободното време, за споделяне на надежди, мечти и идеи.

МОДЕРНА КУХНЯ – MADE IN ITALY – С ЕМПАТИЧЕН, HI-TECH ФОКУС

Окачената дизайнерска кухня на приземния етаж е елегантен пример за семпъл дизайн с плавни линии и силни визуални ефекти. Двата модула, върху които няма дръжки, се преливат един в друг благодарение на луксозно покритие със стъклен мраморен ефект.

„Зърнестият мрамор върху някои от мебелите напомня за това, че природата е спонтанна, а изкуството е красота: две сфери, които според нас работят перфектно заедно“, обяснява Сесили. За да контрастира на текстурното усещане на кухнята, модерен окачен шкаф за вграждане въвежда минималистичния левитизъм, за да създаде функционално, но изискано пространство.

Това е идеалното представяне на гъвкавия дизайнерски подход на LAGO, който адаптира мебелите така, че отговарят на личността на тези, които живеят в дома.

ИЗПОЛЗВАЙ МАКСИМАЛНО ВСЕКИ ЪГЪЛ, СЪЗДАВАЙ ТВОРЧЕСКИ КРЕАТИВНИ ПРОСТРАНСТВА ЗА РАБОТА И ИЗСЛЕДВАНЕ

На горния етаж библиотеката LagoLinea се превръща в бюро като решение за домашен офис: идеален за създаване на лично пространство, където можете да работите, да мислите и да създавате, без да губите чувството за близост.

СПАЛНЯ С ЕЛЕГАНТЕН ДИЗАЙН, В КОЯТО ПРИЯТНИТЕ СЪНИЩА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В РЕАЛНОСТ

Впечатляващи мебели за спалня с модерен дизайн и функционалност стимулират сетивата, докато продължаваме нашето пътешествие през този прекрасен дом във Финикс.

Уникално проектирани легла, елегантни гардероби с фино покритие от стъкло и гардероби по индивидуален дизайн са подредени заедно, за да създадат пространството за отдих в тази къща, разделено между единична и двойна спалня. Удивително привличаща хармония, която те приканва да се отпуснеше, да се потопиш в приятен сън и да се отдадеш на почивка.

Стените, изцяло облечени в дървена ламперия и интелигентното използване на осветлението, засилват естетическия аспект на избраните мебели и обзавеждане. Дизайнът LAGO прониква във всяко кътче на този дом и улавя природната есенция. Усещането за пространство се разраства, пленено от спиращата дъха панорама, надвиснала на хоризонта.