Разпродажба на налични мебели и осветление във Verrsus и Selamore.
Търсене
Close this search box.

Jasper Morrison

Съвременен дизайнер

Биография

Познат преди всичко с нестандартното си мислене, Jasper Morrison е един от най-успешните индустриални дизайнери на последните няколко десетилетия. Роден в Лондон през 1959 г., завършва специалност „Дизайн“ в Политехническото Училище в Кингстън в Лондон ( 1979 – 1982, BA), след това учи в Кралския Колеж за Изящни Изкуства за следдипломна квалификация (1982-1985 MA), където получава магистърската си степен. През 1984 година получава стипендия и учи в Die Hochschule der Künste в Западен Берлин. През 1986 година отваря собствено студио за дизайн в Лондон.

Днес Jasper Morrison Ltd. има три офиса в света – основен в Лондон, един в Париж (2002) и един в Токио (2007). Студиото предлага широк спектър от услуги от дизайн на мебели, осветителни тела, електроника и различни електрически уреди, дизайн за обществени пространства и сгради, часовници.

През 2005 година заедно с японския дизайнер Naoto Fukasawa, основава течението Super Normal. Той обяснява смисъла на това течение с изразяването на собствената си философия как би следвало да изглежда „добрия“ дизайн. Първата изложба на течението е през юни 2006 година в Токио.

В работата си като дизайнер, Джаспър Морисън се опитва да създава добри примери за дизайн на предмети от ежедневната употреба, полезни, но и същевременно с подценена роля в заобикалящата ни среда. Негови произведения има в постоянните експозиции редица музеи по света сред които и Музеят за модерно изкуство в Ню Йорк ( МоМА).

Jasper Morrison работи за редица световни марки като – Alessi, Camper, Cappellini, Flos, Magis, Rado Watch, Rosenthal, Rowenta, Samsung Electronics, Sony Design, Vitra и др.

Разпродажба на всички налични мебели и осветление!

Само до 06.07.2024г. можете да се възползвате от отстъпки до 50% за налични продукти.