Търсене
Close this search box.

Claudio Bellini

Съвременен дизайнер

Биография

Claudio Bellini живее и работи в Милано, където развива студио за архитектура и дизайн, основано в средата на 90-те години. Водещ на множество лекции на всякъде по света, Bellini има зад гърба си и много години като преподавател както и криейтив директор за множество водещи международни марки. А успехът му е признат от множеството награди с които е удостоен.

Амбициозна и многофункционална личност с набито око за дизайна – поле в което е добре познат новатор – Bellini има волята и страстта да участва в начинания и да приема по предизвикателства, които го водят към опознаването на различни култури.

През годините Claudio Bellini е работил за марки като Natuzzi Italia, Pedrali, MDF Italia, Alloso, Walter Knoll, Sidiz, Steelcase, Fursys и др.

Участник в състезания с яхти, една от мечтите му е да направи околосветска обиколка с безмоторен самолет и след това да обиколи земята с космически кораб, защото както е казал Le Corbusier – “ летенето ни дава възможността да наблюдаваме света и събитията от птичи поглед, неоценима гледна точка, от която можем да ги да възприемаме в тяхната пълнота.“