Разпродажба на налични мебели и осветление във Verrsus и Selamore.
Търсене
Close this search box.

Кристоф Делкур
(Christophe Delcourt)

Съвременен дизайнер

Биография

Самообразовал се като дизайнер Кристоф Делкур ( Christophe Delcourt) е роден в Париж през 1966 г. Завършва лицей и университет в родния си град и започва работа в издателство, където се занимава с подготовката за издаване на книги за изкуство – дизайн, архитектура, художествени албуми и не след дълго започва да прави собствени опити, първо на хартия, а след това да експериментира с дърво.

Така през 1998 отваря собствено студио в Париж в Marais. От тогава до сега е участвал в много проекти за дизайн и планиране на публични сгради, ресторанти, кафетерии, хотели, както и частни интериори. А проектираните и изработени от него мебели излага в Joyce Gallery в Париж.

Негови предмети са излагани още в множество галерии в Европа, Северна Америка, Австралия и Азия. През последното десетилетие той работи върху дизайна на едни от най-запомнящите се колекции на френските производители Roche Bobois и Ligne Roset. Но безспорното признание на таланта и успеха му е поканата от Rodolfo Dordoni (художествен директор на Minotti) да работи за компанията.

Разпродажба на всички налични мебели и осветление!

Само до 06.07.2024г. можете да се възползвате от отстъпки до 50% за налични продукти.