Търсене
Close this search box.

BAXTER - в търсене на съвършенството във форми и материали

Моделите са вдъхновени от света на изкуството, модата, дизайна и архитектурата.

Baxter-Collection-2021-870x580- (01)

Моделите на престижната италианска марка Baxter, които ви представяме по-долу, събуждат чувства и емоции сред партньори, професионалисти и любители на марката. Техните създатели – имените дизайнери, които творят специално за Baxter, черпят вдъхновение от света на изкуството, модата, дизайна и архитектурата.

Продуктовата колекция на всеки един от тях представя смесването на различни визии, обединени от дръзкото използване на цветовете и все по-формалната идея за пространства.

Дизайнът се превръща в претекст да се обградите със специални предмети, свързани един с друг. Домът се преобразява в място с мебели от различни стилове и епохи, сякаш подбрани от колекция, натрупана във времето.

Фотьойл Barret, кафе маса Fany, диван Clara, пуф Beki, килим Himani D

Дивани, кресла, маси, легла … и още много модели, подписани от популярни в продуктовия дизайн имена като Паола Навоне, Драга и Аурел, Студиопепе и Федерико Пери, в компанията на Кристоф Делкур.

Както винаги, водеща е философията на Baxter, а именно – търсене на съвършенството в неговите форми и материали.

Колекциите на всеки един от дизайнерите са подчинени на идеите за модулност и обли форми, в които използваните материали и цветове удивляват с три уникални палитри с впечатляващи контрасти. Два нюанса на зеленото преливат към цветове на дърво и лишей, за да пресъздадат усещането за топла и изискана домашна атмосфера.

Новите кожи са съчетани с бял мрамор Travertine и скъпоценен оникс.

Лилаво и зелено писташио се впускат в изискана комбинация, вдъхновена от модната палитра. При камъните откриваме мрамор Чиполино, истинско произведение на изкуството – дело на природата.

Лавандуловият цвят е съчетан с портокал и боровинка; прецизни акценти смесват хроматично по-меки цветове или са комбинирани с друг скъпоценен оникс.

Пейка Adel, окачен шкаф Altea, огледало Arles, килим Himani-F, легло Milano, ниска масичка Tebe, лампа Tunnel

Най-иновативният проект е дело на Christophe Delcourt, чийто органични форми се съчетават хармонично в една обща визия. CLARA е модулен диван, съставен от множество елементи, обвързани в композиции, които „разчупват “хола. Колекцията на Делкур добива завършеност със скулптурните елементи като кафе масата FANY с артистичен стъклен плот и крака от римски травертин и кожа, столове и табуретка KEREN, пуфове BEKI, с напомняща камък форма.

Диван Clara

Тандемът Draga&Aurel представя фотьойла BARRET, вдъхновен от формите на 70-те. Той е изработен с твърда полимерна черупка и кожена тапицерия от мека набрана кожа. HUGO – скулптурна, модулна библиотека от бетон; ALTEA – асиметричен окачен шкаф с вратички от смола в 3 цвята; ARLES – огледало с месингова рамка.

Кресло Barret

Етажерка Hugo, шкаф Altea, огледало Arles

Колекцията е завършена от обновения диван BRIGITTE, предложен тази година в „по-твърда“ кожа, за да добие винтидж външност. Диван, който колкото повече остарява, толкова по-красив става.

Диван Brigitte, етажерка Mikado, маси Pilar

Federico Peri представя MIKADO, модулна библиотека с кожени пилони и оребрени стъклени рафтове. ELLIPSE – маса с основа, покрита с кожа и елипсовиден, каменен плот, която я прави да изглежда лека, въпреки размера й. ELIPSE LIGHT UP – бюро в същия стил и материали както при масата, с добавена месингова конструкция с вградена светлината.

Маса Ellipse

Paola Navone представя еволюция на проекта MILANO, създаден през 2020г. Колекцията е обогатена с леглото MILANO и фотьойла BERGERE, които подобно на дивана, тръгват от идеята за максимален комфорт, обгръщащ и мек дизайн, който ви притегля.