До 30.04 вземете подарък 1/3 от стойността на покупката за Alberta Salotti и Sangiacomo.
Търсене
Close this search box.

Да се докоснеш до съвършенството на луксозния италиански дизайн във VERRSUS

Магазин Verrsus е уникално място в полите на Витоша. Тук може да вдишате от идеите на най-значимите имена в луксозния италиански дизайн и да се докоснете до мебели, превърнали се в продукти – икони през годините. Мястото събира безспорните лидери в бранша, носители на съвкупност от непреходни ценности като стил, класа, вечен дизайн и безкомпромисно качество.

Verrsus (1)

Високият клас италиански мебелите и интериорните решения на тези престижни компании предлагат много повече от своята функция. Именно те са признак за вкус и усет към простата гениалност. С представените експозиции на луксозен италиански дизайн, магазин Verrsus е място, където нито ума, нито сърцето ви могат да останат безучастни! Докоснете се до съвършенството, отдайте му се и го направете част от вашия свят!

Леглото Nathalie по дизайн на Вико Магистрети за FLOU

Леглото Nathalie, по проект на именития италиански дизайнер Вико Магистрети през 1978 г., е не просто легло. То символизира преломен момент в историята на мебелната индустрия, естетическа и функционална революция, която институционализира тапицираното легло. Днес, след повече от 40 години успешно съществуване, моделът Nathalie остава уникален и неподражаем.

Леглото Nathalie е удостоено с наградата COMPASSO D’ORO през 2020г и е обявено за „безспорен главен герой на италианската дизайнерска култура“.
Flou предлага цялостно обзавеждане на дома за „пълноценен живот“ с идея за благоденствие в духа на красотата, естетиката и хармонията със заобикалящата среда, с луксозен италиански дизайн и качество от най-високо ниво – Made in Italy. В сътрудничество с именити дизайнери, Flou създава легла, които са икони на творчеството, както и цялостни колекции – еталон за елегантност и комфорт за всяка домашна атмосфера.

Дървото Каури - благородна сила, историческа стойност и непреходен чар от недрата на Земята

Каури (Agathis Australis) е вид иглолистно дърво, което живее само в субтропичния климат на Нова Зеландия. Преди около 50 000 години, в края на последния ледников период, поредица от необясними катаклизми потопили цели гори от каури във вода и кал. При копаене на почвата се откриват истински „дървесни мини”, идеално запазени и с качеството на току-що отсечен дървен материал. 

Италианските майстори на дървообработването – Riva 1920 преработват този невероятен материал и го превръщат в маси – истински произведения на изкуството, дар от природата.
Познанията на компанията в разработване и предлагане на луксозен италиански дизайн, заедно със занаятчийските умения, предавани във времето, способстват за създаването на оригинални и уникални шедьоври от необработени трупи, превръщат ги в необикновени продукти, които се открояват и впечатляват със своите характеристики.
Дървената маса доставя сензитивно изживяване, включващо няколко сетива: усещането при допир на несъвършенствата и възлите на дървото, неговия аромат се носи из въздуха в помещението, а цветовете и грапавината му радват погледа.

Лампата Arco от FLOS

Проектирана от Achille и Pier Giacomo Castiglioni през 1962 г., тази гениална подова лампа е една от най-имитираните дизайнерски икони някога и има няколко версии за това как е създадена. Това е експеримент, в който италианската компания за осветление Flos, участва от самото начало, а резултатът е вечна класика в луксозния италиански дизайн.

Този визионерски синтез на гениалност, простота и съвършенство е просто в отговор на нуждата от окачена лампа, която осветява маса, без да се налага да се пробиват дупки в тавана.

FLOS – “Да осветим пространствата, в които живеят хората, с най-емблематичните дизайни на осветление, е нашата силна страна, а творчеството на нашите дизайнери ни позволява да създаваме светлина по революционни начини. “

Cassina проектира съвършени, удобни и привлекателни жилищни пространства, в които най-иновативните продукти на съвременния дизайн съжителстват заедно с икони на велики майстори на модерния дизайн.‎ Сред бестселърите на Cassina за всички времена – 4 Chaise longue à réglage continu – е типичният шезлонг.‎ Проектиран през 1928 г., въз основа на проучвания за спокойно сядане, той илюстрира концепцията за релаксация.‎ Произведен от Cassina –  единственият оторизиран производител на гамата от дизайни на Le Corbusier и утвърден бранд в луксозния италиански дизайн, със своите прости линии и гениална система за накланяне, профилът на този съвършен шезлонг е безпогрешен.

Наричана LC4 Chaise Longue, тази лежанка е един от най-емблематичните дизайни на модернистичния период, създаден в сътрудничество между известните дизайнери Le Corbusier, Pierre Jeanneret и Charlotte Perriand. С напълно регулируема седалка, той илюстрира желанието на тримата автори да поставят човека в центъра на техния дизайнерски проект, съчетавайки форма и функция в перфектен баланс между чистота на дизайна и комфорта на потребителя.‎ 

Заповядайте в магазин Verrsus, където са изложени композиции и емблематични продукти на марките Minotti, Molteni&C, Artemide, Baxter, Gervasoni 1884, Vistosi и още много други италиански производители на луксозни и дизайнерски мебели и осветление. Екип от професионалисти с дългогодишен опит ще ви разведе из просторния шоурум и ще ви разкаже повече за възможностите за поръчка на обзавеждане, съобразено изцяло с вашия дом, стил и начин на живот.

VERRSUS  – Съвършеният Италиански Интериор, София, бул. Симеоновско шосе 120.