Търсене
Close this search box.

Луксозните италиански интериорни врати Lualdi

Страст, безкомпромисно качество, технологични иновации, гъвкавост в производството, устойчивост – това са ключовите ценности, които определят визията на италианския производител на луксозни интериорни врати Lualdi днес.

луксозни-италиански-врати-Lualdi

Преди повече от 160 години Карло Луалди отваря своето дърводелско ателие в италианското градче Маджента. В него той изработва изделия по поръчка с изключително високо качество. Днес компанията Lualdi се управлява от петото поколение наследници на нейния основател. Един от значимите моменти в развитието й е партньорството с арх. Луиджи Кача Доминиони, което започва през втората половина на ХХ век. Именно той проправя пътя към големия индустриален пробив, с който Lualdi се гордее и до днес – LCD, или специална технология за полагане на лак. Днес компанията произвежда интериорни врати както по поръчка, така и като част от основното си портфолио, като не спира да експериментира и да проучва нови материали, повърхности, техники за обработка, за да конструира модерни пространства според нуждите на съвременния живот.

В магазин Verrsus може да разгледате няколко от знаковите линии на луксозната марка Lualdi с елегантен дизайн и отличителен знак Made in Italy, и да направите индивидуална поръчка за вашия дом.

RASOMURO 55

„Вратата, която не е там“ – сякаш се слива в цялостното пространство, като създава усещане за единство и хармония. Пантите са изцяло скрити, алуминиевата каса на практика е невидима, а конструкцията може да бъде вградена в стената, така че да се постигне пълно сливане. Rasomuro 55s представлява архитектурен елемент с особено минималистичен облик и радикална концепция. Дизайнът е лек, почти неосезаем в своята елегантност и гладки повърхности, които умело прикриват всеки структурен детайл.

SHOIN

Системите за плъзгащи врати са гъвкав и изискан вариант за разделяне на помещения със стъкло или дърво, вписващи се естествено в цялостния интериор и обзавеждане. Именно те създават визуална лекота и цялост в закритите пространства. Вдъхновена от светлината и обширните подвижни повърхности на традиционните японски къщи, линията Shoin е система за плъзгащи врати и фиксирани панели, проектирани да играят ролята на стени.

Вариантите за конфигурации са различни и могат да отговорят на нуждите на всяко помещение. Функционални и високотехнологични решения, дори и в най-сложните конструкции, са вплетени в изпълнението на Shoin. Интересен е вариантът Shoin Pivot, който разделя пространствата със солидно и същевременно едва доловимо присъствие. Вратата тук се плъзга, като едновременно с това се завърта около оста си, придавайки лекота и елегантност на интериора.

KOAN

Проектиран от Kokai Studio, моделът Koan съчетава сиянието на стъклото и метала с топлината на дървото, като създава идеална симбиоза между технологии и традиции. Комбинацията от фини вертикални летви подчертава красотата на полирания панел и открива деликатно гледката към пространството отвъд вратата. Използвайки лайтмотива от летвите, дръжката също се превръща във вертикален декоративен елемент, който подчертава визуалния ефект на конструкцията. 

Koan Plus е система, позволяваща различни конфигурации за съчетание на фиксирани и плъзгащи се панели от стъкло, алуминий и дърво. Вдъхновена е от декоративните китайски паравани, интерпретирани със съвременен прочит. Чисти и деликатни линии и прецизни връзки между обеми и пространства създават съвършения визуален баланс между елементите от различни материали. Геометричният дизайн хармонично вплита яркото присъствие на стъклото и алуминия с уюта на дървото.

луксозни-италиански-врати-Lualdi
луксозни-италиански-врати-Lualdi
луксозни-италиански-врати-Lualdi
луксозни-италиански-мебели-Lualdi
луксозни-италиански-мебели-Lualdi

Заповядайте в магазин VERRSUS – единствено по рода си място в София за луксозно дизайнерско обзавеждане от най-престижни италиански марки и производители!

В магазина са изложени налични модели врати на марката Lualdi, подходящо допълващи интериора на изложбената зала. Професионалният екип на магазина ще ви помогне да направите най-добрия избор за обзавеждане на вашия дом.