ЛУКСОЗЕН ДОМ С ДУША

Усещането за дом, който не просто е подреден по каталог, а дом с душа, с вибрации на изкуството и най-висшия пилотаж в световния дизайн-това е, което излъчва този мечтан дом. Мебели, подредени и избрани не само по проект, а с отношение и сензитивност за синхрона им и обитанието им в пространството. Съчетанието на разнообразни материи, всяка от тях излъчваща комфорт и топлина, придава топъл и мек уют дори и в студените дни.

В днешно време все повече хора се стремят към уникалност и качество в интериорния дизайн на своите домове. Ако търсите едновременно изключителност и елегантност, една страхотна опция е да обзаведете своя дом с изискани италиански мебели. Италианският дизайн винаги е бил синоним на качество, ръчна изработка и безупречен стил. В тази статия ще демонстрираме как можете да създадете дом, преливащ с топлота и уют, използвайки изключителни италиански мебели със силно присъствие на дърво и топли цветове, които придават уют и естественост на интериора.

Централен герой в дневната е забележителната маса от специален материал-дървото Каури – благородна сила, историческа стойност и непреходен чар от недрата на Земята

Каури (Agathis Australis) е вид иглолистно дърво, което живее само в субтропичния климат на Нова Зеландия. Преди около 50 000 години, в края на последния ледников период, поредица от необясними катаклизми потопили цели гори от каури във вода и кал. При копаене на почвата се откриват истински „дървесни мини”, идеално запазени и с качеството на току-що отсечен дървен материал.

Италианските майстори на дървообработването – Riva 1920 преработват този невероятен материал и го превръщат в маси – истински произведения на изкуството, дар от природата.

Дървената маса доставя сензитивно изживяване, включващо няколко сетива: усещането при допир на несъвършенствата и възлите на дървото, неговия аромат се носи из въздуха в помещението, а цветовете и грапавината му радват погледа.

 

Топли цветове и текстури-за да подчертаването на  уюта и топлината в интериора са избрани цветове, които са дълбоки и наситени. Топлите нюанси на кафяво, червено, златисто и портокалово създават усещане за комфорт и приятелство.

 

Баланс между функционалност и естетика:

Италианските мебели са не само красиви, но и функционални. Съчетайте красотата на дизайна с практичността на мебелите, за да създадете пространство, което е едновременно удобно и привлекателно.

 

Обзавеждането на дома с висококачествени италиански мебели, с много дърво и топли цветове, е възможност да създадете интериор, който отразява вашия индивидуален стил и предпочитания. Италианският дизайн предлага комбинация от красота, елегантност и функционалност, които ще ви донесат удоволствие и уют през годините. Поставете акцент върху качеството и детайлите и създайте пространство, в което се чувствате удобно и вдъхновени.

Сподели чрез

Facebook
Имейл
Принтирай

Още наши проекти

Snow_House_by_Selamore_web-9Snow_House_by_Selamore_web-9

Трапезария

Огледало Cattelan Italia I Glenn Magnum Трапезни столове Catttelan Italia I Magda Осветително тяло Flos I Belt Трапезна маса Riva 1920 I Kauri Newton
Snow_House_by_Selamore_web-14Snow_House_by_Selamore_web-14

Дневна

Огледало Cattelan Italia / Glenn Magnum Осветително тяло Catellan Italia I Magellano Кресло Natuzzi I Leyra Eтажерка Cattelan Italia I Freeway Холна маса Catellan Italia I Amerigo Диван Natuzzi I Iago
Snow_House_by_Selamore_web-16Snow_House_by_Selamore_web-16

Релакс зона

Осветително тяло Catellan Italia I Stealth Кресло Natuzzi I Leyra Eтажерка Cattelan Italia I Freeway Холна маса Catellan Italia I Amerigo
Snow_House_by_Selamore_web-13 (1)Snow_House_by_Selamore_web-13 (1)

Дневна

Диван Natuzzi I Colosseo
Snow_House_by_Selamore_web-10Snow_House_by_Selamore_web-10

Антре

Врата Rimadesio I Sail
Snow_House_by_Selamore_web-17Snow_House_by_Selamore_web-17

Коридор

Осветително тяло Catellan Italia I Fisherman Кресло Vitra I Heart Cone Chair
Snow_House_by_Selamore_web-8Snow_House_by_Selamore_web-8

Спалня

Диван Alberta Salotti I Laguna Легло Cassina I BIO - MBO Осветително тяло Flos I K-tribe Осветително тяло Flos I Bibliotheque Nationale
Snow_House_by_Selamore_web-1Snow_House_by_Selamore_web-1

Дрешник

Snow_House_by_Selamore_web-4Snow_House_by_Selamore_web-4

Още акценти от интериора

Кресло Vitra / Eames Lounge Chair
Snow_House_by_Selamore_web-5Snow_House_by_Selamore_web-5

Още акценти от интериора