До 30.04 вземете подарък 1/3 от стойността на покупката за Alberta Salotti и Sangiacomo.
Търсене
Close this search box.

Кухнята Ratio - елегантно и иновативно архитектурно решение от Molteni&C | Dada

Съвременните модулни кухни на Vincent Van Duysen за Molteni&C | Dada изразяват най-доброто от функционалността и изтънчеността на модерния дизайн.

Емблематичната кухнята Ratio e отговорът на Molteni&C | Dada към най-високите изисквания на клиенти и собственици на изтънчени жилища. Архитектурният характер на кухнята е една от определящите я черти. Ratio представлява оригинално и иновативно архитектурно решение, което превръща кухнята в 100% жилищно пространство.

Проектирана от Vincent Van Duysen – водещ дизайнер, архитект и творчески директор на Molteni&C | Dada, Ratio илюстрира минималистична обосновка, в която функционалността е поставена над всичко. Сега, кухнята е допълнително подобрена с въвеждането на някои нови интересни функции.

Металните решетки определят основната архитектура, стенни модули, колони, вратички и аксесоари. Пълни обеми, празни обеми и плотове с различна дебелина, закачени към фини и минималистични структурни елементи, създават елегантно взаимодействие и баланс. Дръжките са интегрирани в ламелните врати с вътрешно осветление, което оживява конструкцията.

Както при всяка кухненска система Dada, Ratio е напълно функционален и естетически красив продукт, който може да се съобрази с всеки дизайнерски стил. Композицията може да бъде конфигурирана така, че да отговаря на всеки проект, независимо дали схемата на дизайна изисква линейна, ъглова или островна настройка. Централни острови, иновативни решения за миене и готвене, и снек барове добавят гъвкавост към една вече практична система. Допълнителни аксесоари включват колони, шкафове, аспиратори и други елементи, които разкриват пълния потенциал на кухненската система.

Изследването на материалите винаги е ориентирано към топлина и средиземноморски характер, с редуване между изискано дърво като термо дъб и съвършени естествени камъни като новата Breccia Capraia. 

Комбинацията от тези естествени материали с технически елементи като метални решетки, стени, колони и аксесоари допълват облика на кухнята Ratio, позволявайки и да задоволи нуждата от модерна кухненска система.

Подходът на Vincent Van Duysen за втората му колекция е солиден, базиран на присъствието на композиционни елементи, подобни на сградите, и на умелото използване на материали, с които той е безспорен интерпретатор.

“Защитата е нещо много важно, от което всички имаме нужда и това искам да пренеса в моята архитектурна и дизайнерска работа.”

Луксозното обзавеждане на Molteni&C | Dada може да разгледате и поръчате в магазин VERRSUS – Съвършеният Италиански Интериор.

София, бул. Симеоновско шосе 120 Е